Malzemeler
- 6 adet yufka
- 1 bardak süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
İç Harcı İçin;
- 2 adet soğan
- Yarım kilo kıyma
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- Tuz
Öncelikle iç harcımızı hazırlayarak başlayalım. Soğanları ince ince doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstıklarıda katıp çok az kavurmaya devam edin ve ardından kıyma ve kuş üzümünü koyun.
Bir yufkayı ikiye bölüp yarım yufkanın üzerine ıslatacak kadar süt-yumurta-sıvıyağ karışımını dökün. Kıymalı harcı döküp rulo şeklinde sarıp kırıştırarak tepsiye koyun. Kalan yufkalarınızada aynı işlemi uygulayıp 180 derecelik fırında pişirin.
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder