Malzemeler
Hamur İçin;
* 3 su bardağı un
* Yarım su bardağı toz şeker
* 250 gr tereyağ (Soğuk ve küçük doğranmış olmalı)
* 2 yumurta sarısı
* 1 paket vanilya
İç Harcı İçin Malzemeler;
* 4 adet elma
* 2 adet havuç
* 4 çorba kaşığı toz şeker
* 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı
Elmalı tartımız ilk önce iç harcını hazırlıyoruz. Elma ve havuçları bir tencerenin içine rendeleyin. Üzerine şekeri ilave edip kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin (Ara ara karıştırmanız yeterli olacaktır.). Suyunu çektikten sonra ceviz ve tarçını ilave edip 1-2 dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın.
Hamuru içinde öncelikle un,şeker ve tereyağını bir kapta mikser yardımıyla ekmek kırıntısı haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra yumurta sarılarını ve vanilyayıda ilave ederek hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hazırlamış olduğunuz hamuru streç filmleyip 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Hazırladığınız hamurun yarısından biraz az kısmını üzerine kafes görünümü vermek için ayırın. Kalan kısmını tepsinize yayın. Üzerine soğumuş olan elmalı karışımımızı spatula yardımıyla iyice yayın. Ayırmış olduğunuz hamuruda oklava yardımıyla açarak uzun şeritler halinde kesin. Ardından istediğiniz sıklıkta tartınızın üzerine yerleştirin. 180 derecelik fırında pişirin. Elmalı tartımız hazır. Biraz uğraştırıyor ama tadı muhteşem.. :)
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder