17 Eylül 2013 Salı

Ispanaklı Gül Böreği


Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 2 adet orta boy soğan
  • Yarım kilo ıspanak yaprağı
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • Peynir
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Pulbiber
Hazırlanışı
Zeytinyağıyla soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra soğanlara ilave edin. Suyunu çekene kadar karıştırın. Göz kararı tuz ve karabiber ilave edin. Ispanak soğuduktan sonra içerisine peynir ve pul biber ilave edin. Yufkaları 4'e bölün. Üzerine süt,yumurta ve yağ karışımını dökün. Hazırlamış olduğunuz ıspanak harcınıda koyup rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyip 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder