17 Eylül 2013 Salı

Limonlu Mereng


Malzemeler
Tart Hamuru İçin;
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Kreması İçin;
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3 adet limonun suyu
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 5 yemek kaşığı un
Mereng İçin;
  • 4 adet yumurta akı
  • 240 gr toz şeker
Hazırlanışı
Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz. Limon suyu ve limon kabuğu dışındaki bütün malzemeleri bir tencerede pişirelim. Limon suyu ve limon kabuğunuda ekleyip bir tasım kaynatıp soğumaya bırakalım.
Tart hamuru için bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra kalıplarımızda şekil verelim. Üzerine soğuduktan sonra kremamızı ilave edip 180 derecelik fırında pişirelim.
Bu sırada bezemizi hazırlayalım. Yumurta aklarını kar beyazı rengini alana kadar çırpalım. İçine yavaş yavaş şekeri ilave edelim. Kıvamını yoğunlaştırmak için bir tutam tuz ve 1-2 damla sirke koyabiliriz. Bezemizide hazırladıktan sonra isterseniz krema poşetiyle pişen tartımızın üzerine şekil verebilirsiniz. Son aşamada ise fırınımızı sadece üst kısmından pişircek şekilde ayarlayıp tekrar fırına verelim. Fırın içerisinde 30dk bekletip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder