Malzemeler
125 gr tereyağ
1 yumurta sarısı
1 corba kasıgı kakao
1/2 su bar. şeker
aldıgı kadar un ( 1.5 yada 2 bardak)
1 paket marshmallow
Üzeri İçin;
80 gr (1 paket ) bitter çikolata
Yapılışı
Önce yumurta ve tereyağını birbirine yediriyoruz. Tereyağ oda sıcaklıgında olmalı.
ardından kakao, elenmiş un ve şekeri eleyip karıstırıp yumurta ve tereyağını karıstırdıgımız kaba ekleyip hamur elde edelim.
Hamurları ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp hafif elimizle bastıralım, çünkü üzerine marshmallow konulacak, fırında 170 derece 20 dk kadar pişirip, fırını kapatın, marshmallowları ortadan ikiye bölüp sıcak ,kurabiyelerin üzerine koyun ve sıcak fırında 1-2 dk bekletin. Akabinde benmari usülü çikolatı eritelim. ben cok katı oldugu için çikolataya iki çorba kasıgı kadar süt ekledim. Fırında kurabiyelerin üzerinde eriyen marshmallowu alıp ( marshmallowun yanmamasına dikkat edin). Çikolataya batırın ardından hindistan cevizi ya da renkli şekerlemeler serpin biraz dinlendirip servis yapın. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder