Büyük küçük herkesin sevdiği lezzettir marshmallow. Özellikle tatlıyla arası olanların yapmadan kaçamayacağı bir tarif. Marketlerden aldıklarımızın hepsinde katkı maddesi bulunmakta daha bizde kendimiz deneyelim dedik ve tadı satın aldıklarımızdan farksız :)
Malzemeler
* 75 gr toz jelatin
* Yarım su bardağı soğuk su
* 2 su bardağı toz şeker
* Yarım çay kaşığı tuz
* Yarım su bardağı glikoz
* 1 paket vanilya
* 1 tatlı kaşığı çilek özü (isteğe bağlı)
* Gıda boyası (isteğe bağlı)
* Yarım su bardağı pudra şekeri
* Yarım su bardağı mısır nişastası
Hazırlanışı
Borcamınızı ya da tepsinizi öncelikle yağlayıp üzerine örtücek şekilde mısır nişastası ve pudra şekerini serpin. Karıştırma kabınızda soğuk suya toz jelatini ekleyip yaklaşık 10 dk. kadar bekletin. Bu sırada küçük bi tencerede glikoz, toz şeker ve yarım bardak kadar suyu ara sıra karıştırarak kaynantın. Eğer evinizde dereceniz varsa karışımınız 115 dereceye gelene kadar pişirin. Yoksa 7-8 dk. kadar kaynatmanız yeterli olacaktır. Şimdi hazırladığınız şekerli karışımıda jelatinimizin olduğu kaba ilave edip karıştırmaya başlayalım. Stand mikseriniz varsa eğer yapımınız çok daha rahat olacaktır. El mikseriylede 15 dk. en az çırpmamız gerekiyor. Beyaz rengini aldıktan sonra hazırlamış olduğunuz tepsinize döküp üzerine tekrardan pudra şekeri ve nişasta serpin. Bu marshmallowunuzun yapışmasını önleyecektir. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servise sunabilirsiniz. Ev yapımı Marsmallowunuz şimdi hazır. :)
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder