22 Temmuz 2013 Pazartesi

Susamlı Kandil Simidi


  Malzemeler
* 250 gr margarin
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1/2 çay bardağı sirke
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 4 tatlı kaşığı şeker
* 1 paket kabartma tozu
* Aldığı kadar un

Üzeri İçin
* 1 adet yumurta akı
* Susam



Hazırlanışı

Bütün malzemeleri karıştırıp hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Dilediğiniz ölçüde şekil verip hamurunuzu önce yumurta akına ardından susama batırıp tepsinize yerleştirin. Daha çıtır olması için buzdolabında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder