30 Ağustos 2013 Cuma

Macaron


Malzemeler
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş badem
  • Gıda boyası (isteğe bağlı)
Kreması İçin
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı bal
                                                                       Hazırlanışı

     Yumurtayı bir kabın içerisinde rengi beyazlaşıncaya kadar çırpın. Şekeride ilave edip yoğun bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
     Rondoda badem ve pudra şekerini iyice karıştırın. Yoğun kıvam alan yumurta akı şeker karışımınıza süzgeç yardımıyla eleyin. Büyük kırıntılar kaldıysa eğer tekrar rondadan çekip ilave ettikten sonra spatulayla karıştırın.
     Renk vermek isterseniz 1 2 damla gıda boyası dökebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra krema poşetine koyup sıkın. Tepsinizi 3 4 kere yere vurun daha düzgün şekilleriniz olacaktır ve içindeki baloncuklar gidecektir.
    Fırına koymadan 10 dk üzerinin kabuk tutmasını bekleyin. Bu işlemide tamamladıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında altları kabarcık oluncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 8 dk)





     Macaronlarımız pişerken iç kremasını hazırlayalım. Yumurta sarılarını biraz çırpın ardından şekeri ilave edin. Üzerine sütümüzüde ilave edip bir taşım ocakta kaynatalım. Ardından ocaktan alıp tereyağını ve balı ilave edip soğumasını bekleyelim. Macaronlarınız piştikten sonra 10 dk bekleyin. Hemen yağlı kağıttan alırsanız kırılabilir. Son işlem olarak kremanızı sürüp afiyetle yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder