29 Ağustos 2013 Perşembe

Midye Poğaça


Malzemeler
  • 1 paket yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket erimiş margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

                                                                     Hazırlanışı

Margarin dışındaki bütün malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru 3 eşit parçaya bölüp her birini mümkün olduğunca ince bir şekilde açın. Aralarına margarini eritip sürün ve hamuru rulo haline getirin. Rulo haline getirdikten sonra 2 cm kalınlığında parçalara ayırın. Kat kat görünümü vermek için dilimlemiş olduğunuz hamura ortasından çok ezmeden bastırın. Arasına dilediğiniz iç harcını koyup katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder