22 Kasım 2013 Cuma

Muzlu Rulo Pasta


Malzemeler
Pandispanyası İçin;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Kreması İçin;
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
Ve 2 adet muz

Hazırlanışı

Pandispanyamızı hazırlarken öncelikle yumurtaları beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz. Şekeride ilave edip yoğun bir kıvam almasını sağlıyoruz. Ardından vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla yumurtaları söndürmeden yuvarlak çizerek karıştırıyoruz. 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
Kremasını hazırlamak için ise bütün malzemeleri bir tencerenin içerisinde kaynatıp puding haline getirip ara ara karıştırarak soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada pişen pandispanyamızı tepsimizden çıkarıp sıcakken rulo şeklinde sarıyoruz. Bir 5-10 dk bu şekilde beklettikten sonra kremamızda soğumuş olacaktır. Pandispanyamızı açıp arasına hazırladığımız kremayı sürüp muzları yerleştiriyoruz. Tekrardan rulo şeklinde sarıp üzerini kalan kremanızla ve hindistan ceviziyle süsleyip sunuma hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder