21 Kasım 2013 Perşembe

Pofuduk Pasta


Malzemeler
Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket muzlu puding
Hazırlanışı
Öncelikle tatlımız için kekimizi hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri renkleri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Süt, yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin. Kek hamurunuzu hazırladıktan 175 derecelik fırında pişirin. 
Kekimiz pişirken biz kremamızı hazırlayalım. Puding dışında bütün malzemeleri kaynatın. İlave olarak ayrı bir tencerede hazır muzlu pudinginizi pişirin ve hazırladığınız kremayla karıştırıp soğumaya bırakın.
Kekiniz pişip biraz soğuduktan sonra çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin. Elde ettiğiniz yuvarlaklardan arta kalan kekleri rondodan geçirip toz haline getirin. Yuvarlak olarak hazırladığınız keklerin her yerine sadece ıslancak şekilde süte batırıp üzerine bir dilim muz koyup kremanızdan koyun. Ardından rondodan çektiğiniz toz halindeki keke bulayıp elinizle şekillendirin. Pofuduk pastanız hazır :)

Afiyet olsun... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder