23 Kasım 2013 Cumartesi

Zeytinyağlı Dolma


Malzemeler
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
  • 1 çay kaşığı dolma baharı
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet kesme şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 kilo yaprak
Hazırlanışı
Zeytinyağda dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domates, üzüm, dolma baharı, tuz ve şekeri ilave edip suyunu koyduktan sonra pişirmeye bırakın.
Soğuduktan sonra yaprakları hazırlayıp sarın. Tencerenize dizdikten sonra üzerine limonları dilimleyip, yarım çay bardağı zeytinyağ ve 2 su bardağı su ilave edip pişirmeye bırakın. Yaklaşık 1 saat pişirin.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder