26 Ağustos 2013 Pazartesi

Cake Pops


Malzemeler
Kek İçin;
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-3 yemek kaşığı kakao
Keki Yumuşatmak İçin;
  • Yarım paket krema
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 50 gr kuvertür çikolata
  • 1 tatlı kaşığı nutella
Cakepopları Kaplamak İçin;
  • 200 gr kuvertür çikolata
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Şeker süslemeler,dövülmüş ceviz,dövülmüş fındık

                                                                      Hazırlanışı
     Yumurta ve şeker renkleri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Süt, yağ, un, vanilya ve kabartma tozunuda katıp çırpmaya devam edin. Kek hamuru hazır olduktan sonra 175 derecelik fırında pişirin.
Kekiniz piştikten sonra ufak ufak parçalayın. Küçük bir tencerede benmari usulü margarin, krema, çikolata ve nutellayı eritip kekinizi yoğurun. Ufak toplar haline getirin. 
Cakepopları kaplamak için yine küçük bir tencerede benmari usulü sütle çikolatayı eritin. Hazırlamış olduğunuz top kekleri lolipop çubuğunu önce çikolataya batırıp ardından keke batırın. Çikolata sosuna bulayıp üzerini şeker süsleriyle kaplayın. Dilerseniz cakepoplarınızı truffle kalıplarınada koyup servis edebilirsiniz. 15-20 dk buzdolabında beklettikten sonra servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder