Malzemeler
Hamur İçin;
- 90 gr margarin
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 220 gr un
- Yarım paket kabartma tozu
İç Harcı İçin;
- 500 gr labne peynir
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 paket vanilya
- 1 paket vanilyalı puding
Üzeri İçin;
- 1 paket meyveli sos
- 1 paket çilekli jöle
- Yarım kilo çilek
Hazırlanışı
Margarin, şeker ve yumurtayı şeker eriyinceye kadar iyice yoğurun. Kabartma tozu ve unu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Kelepçeli kalıbınız varsa cheesecake yapımında kullanmanızı tavsiye ederim. Hazırladığınız hamuru kalıbınıza yayın ve bekletin.
İç harcını hazırlarken önce sıvı malzemeleri sonrada katı malzemeleri mikser yardımıyla iyice çırpın. Hazırlamış olduğunuz karışımı kalıba yaymış olduğunuz hamurun içine dökün ve 170 derecelik fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra 1 saatte fırın kapağını açmadan içerisinde bekletin.
Soğuduktan sonra üzerine meyveli sosu hazırlayıp hamurunuzun üzerine sürün. Üzerine çilekleri yerleştirin. Ardından da 1 paket çilekli jöleyi döküp buzdolabında soğumasını bekleyin. Yaklaşık 4-5 saat sonra buzdolabından alıp servise sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder