7 Ağustos 2013 Çarşamba

Tuzlu Ay Çöreği

Herkese sevdikleriyle birlikte geçireceği mutlu bir bayram dilerim.. :)


                                                               Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un 

          Üzeri İçin;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
  • Çörek otu
  • Susam
          İç Harcı İçin;
  • 2 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • İsteğinize göre yarım rendelenmiş soğan


                                                              Hazırlanışı
          Maya, süt ve şekeri yoğurun. Sütün ılık olmasına dikkat edin sıcak olduğu takdirde eliniz yanacağından yoğuramayabilirsiniz. Kalan malzemeleride ekleyip hamuru 40-45 dk dinlendirelim. Hamurumuzu merdane yardımıyla yuvarlak açalım. Ortasına iç harcımızı koyup rulo şeklinde saralım. Kenarları biraz inceltip ay şekline getirelim. Üzeri için hazırladığımız karışımı sürüp susam ve çörek otunu serpip 180 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet olsun.. :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder