4 Ağustos 2013 Pazar

Elmalı Kurabiye


Malzemeler
Kurabiye Hamuru İçin;
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr kahvaltılık tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 10-11 çay bardağı un
Elmalı Harç İçin;
  • 2 adet elma
  • 2.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine elmaları rendeleyelim. Üzerine şekeri ilave edip elmalar kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Tarçını ve cevizide ilave edip ocaktan alalım.
Kurabiye hamurumuz içinde yumurta, tereyağ ve toz şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpalım. Zeytinyağ, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Ardından da kabartma tozu ve unumuzuda ekleyerek elimize yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp merdane yardımıyla açalım. Bıçakla hamurumuzun ortasına uzun çizgiler yapalım. Elmalı harcımızıda koyarak saralım ve 170 derecelik fırında pişirelim.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder