Malzemeler
Köfte için;
- Yarım kilo köftelik kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 4-5 sap maydonoz
- Kanelon kalıpları
Püre için;
- 3-4 adet orta boy patates
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Köfte Hazırlanışı
Köftemiz hazırlamış olduğumuz bütün malzemeleri iyice karıştırıp yoğuralım. Ardından kalıplarımıza boşluk kalmıcak şekilde saralım ve kızgın yağda kızartalım.
Püre hazırlanışı
Patatesleri soyup haşlayalım. Haşlandıktan sonra pütürsüz bir kıvama gelene kadar ezelim. Süt,yağ ve tuzumuzuda ilave edip iyice karıştıralım.
Hazırlamış olduğumuz püreyide kızarttığımız köftelerin içine ister krema poşeti yardımıyla istersenizde kaşık yardımıyla doldurup servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder