6 Ağustos 2013 Salı

Kayısı Marmelatlı Turta

Malzemeler
                                                                   Turta Hamuru İçin;
  • 2 adet yumurta
  • 200 gr kahvaltılık tereyağ
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 10-11 çay bardağı un
    Kayısılı İç Harç İçin;

  • 15-20 adet kayısı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz


Hazırlanışı
Küçük bir tencerenin içine kayısıları küp küp doğrayalım. Üzerine şekeri ilave edip kayısılar kendi suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Tarçını ve cevizide ilave edip ocaktan alalım.
Turta hamurumuz içinde yumurta, tereyağ ve toz şekeri şeker iyice eriyene kadar çırpalım. Zeytinyağ, yoğurt ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Ardından da kabartma tozu ve unumuzuda ekleyerek elimize yapışmayan bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan 2 ceviz büyüklüğü kadar bir parça koparıp streç filmle sarıp buzdolabında sertleşene kadar bekleyelim. Kalan hamuru tepsimize eşit olarak yayalım. İç harcımızı ilave edip dolapta tuttuğumuz hamuru üzerine rendeleyelim. 170 derecelik fırında pişirip üzerine pudra şekeri serptikten sorna servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder