Malzemeler
Hamur İçin;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 1 kahve fincanı un
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Şerbet İçin;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 adet limon suyu
Hazırlanışı
Yumurt ve şekeri şeker tamamen eriyinceye kadar çırpalım. Sıvıyağ,yoğurt,irmik,un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edelim. İyice çırptıktan sonra içerisine vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunuda ilave ederek 2 dk daha karıştıralım. Tepsimize hamurumuzu döktükten sonra önceden ısıtılılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Hamurumuz pişirken şerbet yapımına geçelim. Öncelikle şekeri ve suyu kaynatıyoruz. 5-6 dk. kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim ve 5 dk daha kaynatalım. Şerbetimizi soğumaya bırakalım. Revanimiz piştikten sonra ILIK olan şerbetimizi üzerine dökelim ve 1 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder